Διαβάζοντας με μια δημιουργική ματιά την ελληνική μυθολογία, η θέα Ήρα πιθανόν να είναι η μητέρα της Πολιτιστικής Διαχείρισης. Παιδιά της με τον Δία ήταν ο Άρης, θεός του πολεμου, η Ήβη, θεά της νεότητας και η Ειλειθυία, προστάτιδα του τοκετού. Ο Ήφαιστος, σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν επίσης γιος του ζευγαριού, ενώ ο Ησίοδος αναφέρει ότι γεννήθηκε από την Ήρα χωρίς την εμπλοκή του Δία. Όποια εκδοχή και αν επιλέξουμε, ο θεός της φωτιάς, όλων των τεχνών και τεχνικών, όπως και της μεταλλουργίας, ήταν γόνος της Ήρας.

Οτιδήποτε, λοιπόν, αξιολογούμε σήμερα ως πολιτιστική κληρονομιά συνδέεται απόλυτα με την γενεαλογία της Ήρας. Όλα τα τέχνεργα πηγάζουν από τον Ήφαιστο. Τα κάστρα και οι ερειπωμένες πόλεις που θαυμάζουμε πιθανώς παρήκμασαν από το χέρι του Άρη. Με την ορμή της νεότητας της Ήβης εξελίσσεται η τέχνη, ενώ μόνο με την πάροδο των γενεών, υπό την επίβλεψη της Ειλειθυίας, αποκτά αξία ο πολιτισμός.

Από τα κύρια σύμβολά της Ήρας η εταιρεία μας διάλεξε το ρόδι, κατά μια παράδοση σύμβολο γονιμότητας. Όπως και η πολιτιστική κληρονομιά ως έννοια, έτσι και ο καρπός του ροδιού αγκαλιάζει ένα συμπαγές σύνολο που μέσα του κρύβονται αμέτρητες εξατομικευμένες μελέτες περίπτωσης – ή σπόρια.

Στην εταιρεία μας, ασχολούμαστε με την πολιτιστική διαχείριση εν γένει, αλλά και με τις επιμέρους εκφάνσεις της, όπως και το ρόδι ενέχει πολλές διαφορετικές εσωτερικές διαιρέσεις. Πάντοτε ως στόχο έχουμε τον ίδιο το συμβολισμό του ροδιού: γόνιμες συζητήσεις, έρευνες και αποτελέσματα.